GTM : GTM : SYNLAB - Ukraine — Харчова непереносимість
-->

Харчова непереносимість

Виконавець: спеціалізована лабораторія SYNLAB в Німеччині (м. Ляйнфельден).
Термін виконання: 10-14 днів від дня відправки біоматеріалу до Німеччини.

Вартість: 5 198 грн.
Телефон для довідок: 0 800 60 00 40 (безкоштовно з усіх номерів)

 

Що таке харчова непереносимість?

Харчова непереносимість – це імунна реакція організму на різні харчові продути, зумовлена різноманітними порушеннями нормальних процесів травлення та засвоєння їжі, що супроводжується дискомфортом та болями та призводить до зниження працездатності та погіршення якості життя. Слід відрізняти харчову непереносимість від алергії, оскільки в їх основі лежать різні імунні механізми.

Чому виникає харчова непереносимість?

Імунна реакція на харчові продукти виникає тоді, коли неперетравлені рештки їжі проникають через стінку кишечника у зв'язку з підвищеною проникністю останньої та вступають у контакт з клітинами крові. Існує цілий ряд факторів, асоційованих з розвитком харчової непереносимості, серед яких виділяють наступні:

• генетична схильність
• незбалансоване харчування та нездорова їжа
• у дітей харчова непереносимість може виникати внаслідок штучного вигодовування або раннього відлучення від грудного вигодовування
• промислова обробка продуктів харчування з додаванням великої кількості хімічних добавок (барвники, консерванти, ароматизатори тощо), а також застосування хімічних добрив, пестицидів, антибіотиків, гормонів у сільському господарстві та тваринництві
• перенесені інфекційні та паразитарні захворювання, алергічні реакції
• несприятливі екологічні умови

Які симптоми харчової непереносимості?

Харчову непереносимість асоціюють з цілим комплексом різноманітних симптомів, однак найбільш типовими є порушення роботи органів шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються болями та дискомфортом, метеоризм, загальна втома та зниження працездатності, надлишкова вага. За рахунок того, що імунна система перебуває весь час в напруженому стані, люди з харчовою непереносимістю більш схильні до розвитку гострих інфекційних процесів, а також до активації хронічних захворювань. Саме тому ефективна діагностика та лікування харчової непереносимості є ключовим моментом для підтримання здоров'я та гарного самопочуття.

Харчова непереносимість у дітей

Харчова непереносимість у дітей може проявлятися з раннього віку та являтися як самостійним порушенням, так і супутнім у комплексі з іншими запальними або функціональними порушеннями органів ШКТ, алергіями, целіакією, лактозною непереносимістю тощо. Тест на харчову непереносимість є незамінним діагностичним інструментом у обох випадках, оскільки персоналізована дієта, основана на результатах тесту щодо індивідуальної непереносимості певних продуктів, матиме позитивний вплив на відновлення гарного самопочуття та загальне оздоровлення організму дитини.

Що таке тест на харчову непереносимість?

Необхідність персоналізованого підходу до діагностики в дієтології, а також уявлення про те, що харчовий профіль кожної людини є суто індивідуальним, як відбиток пальця, призвели до створення тесту на харчову непереносимість (FIT-тесту). Наявність непереносимості до певних харчових продуктів є досить поширеною в сучасному світі та може призводити до хронічних порушень, котрі погано піддаються лікуванню загальноприйнятими методами. Тест на харчову непереносимість дає можливість детектувати антитіла IgG до 176 харчових продуктів у крові та визначати індивідуальний харчовий профіль людини для встановлення персонального харчового раціону та оптимізації лікувальних заходів.

Кому рекомендується здача тесту на харчову непереносимість?

Тест на харчову непереносимість рекомендується особам з гострими та хронічними захворюваннями ШКТ, алергіями , ферментопатіями, синдромом подразненої товстої кишки, целіакією, частими інфекційними захворюваннями, надлишковою вагою, людям, що піклуються про своє здоров'я для оптимізації харчового раціону з метою зміцнення імунної системи та загального покращення якості життя.

Що собою являє результат тесту на харчову непереносимість?

Звіт результатів тесту на харчову непереносимість представляє собою перелік із 176 харчових продуктів із зазначенням рівня імунної реакції на кожен з них (від слабкої до сильної). Додатково продукти розподіляються на 3 групи в залежності від потенціалу стимуляції імунної відповіді (група А – продукти з низьким потенціалом стимуляції імунної відповіді, група В – з середнім, група С – з високим потенціалом). Також у звіті пропонується персоналізована ротаційна дієта, створена на основі результатів тесту із врахуванням індивідуальної харчової непереносимості.

Що робити з результатами тесту на харчову непереносимість?

З результатами тесту на харчову непереносимість Ви отримуєте рекомендовану ротаційну дієту, основану на Ваших індивідуальних даних щодо непереносимості певних продуктів харчування. Рекомендованим є дотримання дієти протягом 4-6 місяців, після чого можна пробувати повертати деякі виключені продукти в раціон, якщо це не викликатиме відновлення симптомів. Однак на деякі продукти непереносимість може залишатися досить тривалий час, навіть протягом решти життя, тому їх вживання слід уникати та контролювати процес шляхом повторного тестування та моніторингу самопочуття після їх вживання. Дотримання дієти сприяє оздоровленню кишечника зі зниженням патологічної проникності його стінок та відновленням нормофлори. Напруженість імунної системи знижується, що дає можливість зайнятися їй своєю основною функцією – захистом організму від інфекцій. Загалом це все сприяє підвищенню працездатності, відновленню гарного самопочуття, загальному оздоровленню організму, покращенню якості життя.

Як і де виконується тест на харчову непереносимість?

Тест на харчову непереносимість виконується лабораторією SYNLAB в Німеччині (м. Ляйнфельден) з використанням високочутливої ІФА-системи, що дає можливість напівкількісної оцінки специфічних антитіл IgG до 176 продуктів харчування.

Перелік продуктів харчування, на які визначається харчова непереносимість в тест

Диня цукроваКоров'яче молокоСалат рукола
АбрикосКаваСардини
АвокадоЧервона капустаСафлорова олія
АмарантЧервоний бурякСвіжий Коріандр
Американський сирКреветкиСвинина
АнанасКрессСезам
АнісКукурудзаОселедець
АпельсинКумисНасіння соняшника
АрахісЛимонНасіння гарбуза
КавунЛососьНасіння льону
АртишокиЦибуляСкумбрія
Аспергілліз чорнийЗелена цибуляСолодка картопля
БазилікЦибуля-порейСлива
БаклажанМакСмородина червона
БананМалинаСоя
Біла капустаМангоСпаржа
Болг. перецМангольдСпельта
БрокколіМандариниСпельта жар
БраункольМедСтебла Селери
БрукваМигдальСтраус
Брюссельська капустаМолюскиСир Гауда
ВанільМоркваCир Аппенцель
Виноград, білийМорський язикСир котедж
ВишняМоцареллаТворіг
Вовчий бобМука ріж. дереваСир Тильзит
ЯловичинаНутКмин
Горох в стручкахОвесТопінамбур
Горох, зеленійОвечий сирТріска
ГрейпфрутОгіркиТунець
ГречкаОленинаГарбуз Хоккайдо
ГрибиОливкиКріп
ГрушіГоріх грецькийКачка
Дика свиняГоріх кешьюКвасоля кінська
Дикий рисГоріх макадаміяКвасоля Кідну
Дріжджі пивніОреганоКвасоля круп.
Дріжджі пекарськіПапайяКвасоля зелена
МатеринкаПармезанФенхель
ЖовтокПастернакФінік
ІмбирМаслянкаФісташки
ІндичкаПекінська капустаФорель
ЙогуртПерець, каєнскийФундук
Какао-бобиПерець, чорнійХрін
КальмаріПерсикКольорова капутса
КамамберПетрушкаЦикорій
КамутПолбаЦукіні
КаробПомідориКурча
КартопляПросоЧебрець
КаштанПшеницяЧасник
КвиноаРіпакСочевиця
КівіРедькаШавлія
ПолуницяРисШвейчарський сир
КозелецьЖитоСир грюгей
Козиний сирРозмаринШпинат
Козяч молокоРоманеско кольорова капустаЕндівій
КокосСавойська капустаЯблуко
КольрабіСалат валеріанелЯгня
Корінь петрушкиСалат айсбергЯєчний білок
Корінь селериСалат кочанийЯчмінь
КорицяСалат радіккіо


ТОВ "СІНЛАБ-УКРАЇНА", ЄДРПОУ 34484997

04086, м. Київ, вул. Петропавлівська 52.

ukraine@synlab.com

 

Ми хочемо, щоб ви отримували задоволення від перегляду нашого веб-сайту, і у вас залишилися приємні враження. З цією метою цей веб-сайт розміщує на вашому комп'ютері файли cookie для збирання інформації про використання нашого сайту. Натисніть кнопку ОК, щоб дозволити використання файлів cookie на цьому веб-сайті.